Ostraha totiž zadržela muže, který prý v jedné z budov poničil elektrické vedení a kabeláž. Strážníci podezřelého vyzvali, aby je dovedl do míst, kde údajně škody působil. Poté, co s ním vyšli po schodech, stanuli na chvíli v němém úžasu.

„Před sebou totiž uviděli dlouhou chodbu, z jejíchž stěn čněly poškozené elektroinstalační lišty. Dráty byly vyškubané ze zdí a stržené ze stropů, visely po okrajích chodby i napříč mezi místnostmi. Další kabely byly zauzlované, omotané kolem zábradlí, jiné byly zpřetrhané a poškozená byla i skříňka s rozvody,“ popsal obraz zkázy mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Zdrogovaný muž řádil na chodbách FN u svaté Anny. Městská policie Brno

V hlavní roli pervitin

Muž běsnění vysvětlil tím, že chtěl odpojit instalovanou kameru, která podle něj mohla neoprávněně nahrát pana doktora. Strážníci se ho zeptali, jestli si dal alkohol, drogy nebo se léčí s duševními potížemi.

„Nejdříve to odmítl, ale po chvíli si vzpomněl, že před vstupem do nemocnice si dal nejspíš pervitin,“ dodal mluvčí.

Hlídka požádala pracovníka ostrahy, aby zkontroloval i další objekty. Strážníci současně oslovili personál všech dotčených oddělení a operačních sálů s prosbou o ověření, jestli nečelí výpadku proudu nebo odpojení přístrojů. Dopadeného muže předali policistům jako podezřelého z trestného činu.

Fotogalerie
8 fotografií