Řidič sdíleného auta taxislužby, který vezl dva lidi, projížděl kolem půlnoci v noci na středu Dlouhou ulicí v centru Prahy, když najednou odbočil do zákazu vjezdu. Tam se v tu chvíli shodou okolností nacházela jak hlídka státní policie, tak strážníci. 

„Z řidiče byl cítit alkohol, který následně potvrdila dechová zkouška s výslednou hodnotou více než dvě promile,“ popsal mluvčí strážníků Zdeněk Modálek. „Já jsem v p*či,“ je slyšet řidičův zoufalý hlas. „Tak proč sedáte za volant?“ ptá se ho následně policista. „Protože jsem kre*én, vole,“ odpoví muž. „Já jsem kre*én, napiju se, nach*iju se, ale jsem dobrý člověk,“ vysvětluje pak.

Policisté pak muži provedli test na omamné a psychotropní látky, který byl také pozitivní. „Během šetření byl 38letý muž stále agresivnější, měl tendenci z místa odcházet a ignorovat zákonné výzvy. Ve chvíli, kdy svoji agresivitu promítl do úderů na skleněnou výlohu blízkého podniku, použili strážníci donucovací prostředky v podobě hmatů, chvatů a služebních pout. Dotyčný byl následně transportován na místní policejní oddělení, kde podstoupil další šetření,“ dodal mluvčí. 

Fotogalerie
5 fotografií
Fotogalerie
5 fotografií
Fotogalerie
5 fotografií