Zásadní bylo pro policisty upozornění, že mladý muž se léčí s duševní chorobou. Jeho otec uvedl, že jeho stav byl dlouhodobě uspokojivý, nyní ale došlo ke zvratu.

„Na otce mladíka volala z balkonu manželka, že syn je připravený znovu zaútočit a vyzbrojil se k tomu i noži,“ uvedl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Psychicky nemocný muž ohrožoval rodiče sekáčkem na maso a nožem Městská policie Brno

Hrozil sekáčkem na maso

Strážníci po vstupu do bytu uviděli svlečeného mladíka ve dveřích kuchyně. V jedné ruce držel  nůž, ve druhé sekáček na maso. „Sprostě na ně křičel a vyhrožoval jim, že je zabije. Varoval je, že je vykuchá jako ryby a že je budou doma postrádat, protože je oddělá a zničí jako Vietnam,“ popsal vyhrocenou situaci mluvčí.

Hlídka proto vstoupila do bytu chráněna protiúderovým štítem. Nakonec se strážníkům podařilo s mužem navázat rozhovor a jeho úmysly mu klidným hlasem rozmlouvali. Ten se nechal přesvědčit, aby zbraně položil na zem. Strážníci ho ujistili, že mu pomohou, a slíbili mu rozhovor za zavřenými dveřmi.

Nadýchal 2,5 promile

„Muž se svěřil se, že ho trápí jeho zdravotní stav a má pocit, že mu žádný lékař nedokázal účinně pomoci. Přiznal také, že každý den pije alkohol,“ dodal Ghanem.

Hlídka si nakonec získala jeho důvěru a muž v jejím doprovodu zcela dobrovolně odešel do sanitky. Strážníci byli jeho průvodci i při převozu a během předání do péče lékaře na záchytné stanici. I díky tomu se vše obešlo bez dalších vyhrocených emocí. Nadýchal více než 2,5 promile a dostal příslib, že po vystřízlivění se dočká péče na psychiatrickém oddělení.

Fotogalerie
4 fotografie