„Jeden muž nožem napadl a zranil dvě osoby. Ty musely být s bodnořeznými poraněními převezeny do nemocnice. Jeden napadený později v nemocnici zemřel,“ uvedla policie. Ta zároveň hledá svědky incidentu, který začal v tramvaji.  Na místě, nedaleko zastávky Přístaviště, vzniká pietní místo s fotografií zavražděného Nikolase a mnoha svíčkami.

Druhým zraněným mužem je Nikolasův bratr. Toho pustili po ošetření ve FN Brno domů, měl poranění na lopatce. Pokud by rána směřovala o pár centimetrů níž, mohl útočník zasáhnout plíce či srdce.

Podle informací blesk.cz byl Nikolas adoptovaný jako malý chlapec rodinou, která o svého vlastního syna přišla. Utopil se v moři.

Informace, že útočníkem má být Ukrajinec, vyvolala vlnu komentářů i u řady extrémistických hnutí. O neštěstí informoval také romský server romea.cz, kde na nenávistné příspěvky reagoval romský aktivista Jaroslav Miko.

„I kdyby to byl násilník z Ukrajiny, zkrátka nelze uplatňovat primitivní princip kolektivní viny,“ uvedl na romea.cz Miko.

VIDEo: Insta Crime Podcast: Recidivista Záruba brutálně zavraždil mladou Janu (†16).

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Recidivista Záruba brutálně zavraždil mladou Janu (†16) Blesk TV

Fotogalerie
8 fotografií