Lenka F. ze Žďárska se podle obžaloby chtěla v roce 2018 zbavit tehdejšího manžela, získat společné dítě do péče, inkasovat pojistku a pobírat vdovský důchod.

Její známí - Jiří D. a Lenka D. - jí slíbili, že vraždu zajistí prostřednictvím ruských nájemných zabijáků. Šlo však jen o plán, jak ze známé vytáhnout co nejvíc peněz.

Nemyslela to prý vážně

„Cítím se nevinna, nic jsem neudělala," prohlásila Lenka F. s tím, že při hovoru o své rodinné situaci jí známá řekla, že by věděla, jak jejího chotě odstranit. Žena podle znalců se sníženým intelektem a snadno manipulovatelná na nabídku sice kývla, u soudu ale tvrdila, že to nemyslela vážně.

Video
Video se připravuje ...

Žalobce Jan Fichtner k případu objednávky vraždy manžela TV Blesk Zdeněk Matyáš

„Myslela jsem, že je to legrace, manžela jsem se nechtěla zbavit. I přes rozvod máme normální vztah, i kvůli našemu společnému dítěti,“ tvrdila.

Šlapala, aby vydělala na vrahy

Žena se sice podle soudu na přípravě vraždy podílela, hlavní roli ale sehráli její známí coby dokonalí manipulátoři. Lence F. vsugerovali, že agentura nájemních vrahů požaduje peníze, jinak „práci“ neodvedou. Později zase tvrdili, že peníze musí připravit i kvůli odstoupení od smlouvy.

Dokonce ji donutili k prostituci a její výdělky kasírovali na další úhrady potencionálním vrahům. Celkem z ní vytáhli do května 2021 jeden milion!

Souběžně s tímto soudem probíhá i žaloba Lenky F. na manželský pár jejích známých pro podvod.

Byla loutkou

„Obžalovaná byla určitou loutkou dvojice a od určité doby šlo za strany dvojice o vydírání a platby z donucení. Její zištný motiv se neprokázal,“ shrnula soudkyně Dita Řepková. Soud ve stěží uvěřitelném případu tak ženě uložil jen tři roky vězení podmíněně odložených na pět let a s dohledem.

„Výchovný trest je zcela na místě, nikoliv trest nepodmíněný, ten by byl zcela neadekvátní ve vztahu k tomu, co bylo zjištěno," konstatovala  Řepková.

Žalobce se na místě odvolal, rozsudek je tak nepravomocný.

Fotogalerie
4 fotografie