Když policisté dali ženě dýchnout, údaj na přístroji je překvapil. Nezodpovědná matka tak ohrozila nejen dosud nenarozené dítě a sebe, ale i několik dalších lidí včetně vlastního syna (8) a dalších dvou dětí z druhého vozu.

„Děti z nabouraného auta i její synek byli převezeni s lehkými zraněními do dětské nemocnice. Ženu odvezla sanitka do porodnice,“ řekla policistka Petr Hrůzová.

Žena patrně přijde o řidičák a hrozí jí až rok kriminálu. Bude se totiž zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky. Nehoda se stala už na Nový rok, ale policisté k ní zveřejnili šokující podrobnosti až nyní.

Porodníci: Každý náraz je riziko

Řidička přitom může děkovat andělům strážným. Ve vysokém stupni těhotenství totiž podle lékařů vadí každý náraz. „Může přijít k odloučení placenty a dítě se v krajním případě může narodit i mrtvé,“ řekl gynekolog z FN Brno Pavel Ventruba.

„Samotný plod je v těle matky dobře chráněn, nic si například nezlomí nebo neodře,“ upřesnil profesor Ventruba. Každý úraz matky je ale podle něj velkým rizikem, proto porodníci vyžadují minimálně 24hodinovou hospitalizaci, aby vyloučili či předešli komplikacím.

Unikátní hazard a nezodpovědnost

Opilá těhotná žena a ještě k tomu jako viník nehod je neuvěřitelný unikát. „Těhotná řidička s alkoholem v krvi se velmi ojediněle jednou za čas v Brně objeví. Rozhodně ale ne v této kombinaci, kdy pár dní před porodem řídí žena opilá, veze vlastního malého synka a mámu a ještě způsobí havárii, při níž zraní své i cizí děti,“ podotkla policistka Petra Hrůzová.

VIDEO: Těhotenská demence. Věc, které se nemusíte děsit.

Video
Video se připravuje ...

Těhotenská demence. Věc, které se nemusíte děsit Videohub

Fotogalerie
3 fotografie