Malý pacient i přes veškeré úsilí lékařů svým zraněním bohužel také podlehl. Potvrdil to ve středu ráno mluvčí policie Petr Vala. Věk ani pohlaví nezmínil. „Dítě v kritickém stavu přijala Dětská nemocnice v Brně, už mu ale nemohla pomoct," potvrdila smutnou zprávu Veronika Plachá, mluvčí Fakultní nemocnice Brno, pod níž Dětská nemocnice spadá.

K tragédii došlo v úterý po půl páté odpoledne na silnici I/43 na hlavním tahu z Brna na Svitavy. „Řidič osobního vozidla jedoucí směrem na Brno z dosud nezjištěných příčin vyjel ze svého jízdního pruhu do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním automobilem,“ řekl Vala.

Podle mluvčí jihomoravské záchranky Michaely Bothové přepravili záchranáři dospělého muže do nemocnice, ale ještě před předáním zemřel. „Dítě jsme v kritickém stavu předali do nemocnice," dodala Bothová.

Auta na objíždce ucpala Kuřim

Silnice zůstala po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody zcela uzavřena. „Objízdná trasa byla vedena přes Kuřim, kde ale v podvečer vznikaly dlouhé kolony,“ dodal policista. Provoz na hlavním tahu se tak podařilo obnovit až po více než třech hodinách.

Dechová zkouška u řidiče nákladního vozu byla negativní. U druhého šoféra byly nařízeny krevní odběry. Celková škoda na obou autech se vyšplhala na půl milionu korun.

VIDEO: Ledovka na D6 se podepsala pod hromadnou nehodu

Video
Video se připravuje ...

Ledovka na dálnici D6: Velké komplikace v dopravě a hromadná nehoda! Na místě kolem 40 zraněných Aktu.cz