Dálniční pronásledování pokračovalo až na sjezd u brněnské Slatiny, kde se šofér na křižovatce otočil a ujížděl po dálnici zpět na Vyškov.

„Během riskantní jízdy přitom opakovaně blokoval pronásledující hlídku a nebezpečnými manévry ohrožoval i všechny kolem sebe,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Pirát za volantem následně z dálnice sjel u Holubic a pokračoval v riskantním ujíždění na Slavkov u Brna. Znovu změnil směr, pokračoval na Křenovice a znovu zpět k Holubicím. Tam se mu osudovou stala uzavírka místní cesty.

Zastavily ho až výstřely

„V ní se ale nerozpakoval přes pole v plné rychlosti objet traktor a i plně naložený nákladní vůz. Jeho cesta skončila před Holubicemi na Vyškovsku, kde se ho policistům podařilo za použití služebního vozidla nakonec zastavit,“ popsal konec drsného pronásledování.

Video
Video se připravuje ...

Opilý cizinec ujížděl po D1 i po poli, hrozí mu 8 let basy Policie ČR

Ve voze se kromě polského řidiče nacházeli i dva spolujezdci. Šofér na místě nadýchal přes jedno promile alkoholu. Čelí trestnému činu obecného ohrožení, hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi. Soud ho poslal do vazby.

Hledají svědky

Během jízdy šílenec způsobil tři kolize. Policisté nyní hledají svědky, kteří byli jeho jízdou ohroženi a dosud nebyli vyslechnuti. Pomohou jim i i záznamy z palubních kamer.

Fotogalerie
13 fotografií