Grác střežil supermarket v brněnské čtvrti Nový Lískovec. V červenci 2019 přistihl zloděje (35) s drogistickým zbožím v celkové hodnotě 959 korun v batohu. Muž odevzdal lup, souhlasil, že sepíší událost v zázemí obchodu. Jenže pak se rozběhl ven. Člen ochranky za ním.

„Obžalovaný venku přirazil zloděje ke zdi a začal ho bodat ocelovým taktickým perem. Pokračoval i poté, co jej srazil k zemi a přisedl ho,“ stálo v obžalobě z ublížení na zdraví a výtržnictví.

Dvě prodavačky a další svědek přihlíželi děsivému výjevu. Zprvu se dokonce domnívali, že jde o přepadení a Gráce vyzývali, aby toho nechal. Ten uposlechl a přivolal policii.

Soudkyně: Věděl, že může zranit

Jak se ukázalo, obžalovaný zasáhl zloděje ocelovým taktickým perem 15x, mimo jiné do ramen, levé nohy, krku a hrudi. „Věděl přitom, že bojové pero může způsobit zranění, což potvrdil i znalec,“ konstatovala soudkyně Halina Černá.

Grac, který už byl v podmínce za ublížení na zdraví, vyfasoval u Městského soudu v Brně 15 měsíců natvrdo. Proti rozsudku se odvolal. Odvolací senát Krajského soudu v Brně mu ale čtvrtek trest potvrdil. „Je zřejmé, že jako člen ochranky překročil své pravomoci a způsobil veřejné pohoršení,“ řekla soudkyně.

Je prý na útěku

Obžalovaný muž si verdikt nevyslechl, je údajně na útěku. Jeho obhájce prohlásil, že jej neviděl od doby, kdy jeho klient vyfasoval trest u městského soudu. Verdikt je pravomocný.

VIDEO: Fantom na kole vytrhl v Brně dívce z rukou mobil

Video
Video se připravuje ...

Fantom na kole vytrhl v Brně dívce drahý mobil a ujel Policie ČR