Muž se sedmi záznamy v rejstříku se neštítil krást kdekoliv. Zatímco auta hledaný muž vykrádal hlučně za pomocí kladiva, šatny fitness center, kanceláře či bary potichu a nepozorovaně.

„Téměř vždy měl využít nepozornosti prodavačů, obsluhy, nebo jen lidí, kteří se na místě pohybovali, načež téměř vždy odešel s plnýma rukama,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Šuplíkové zklamání

Například do „fitka“ v Mariánských Horách šel až po pracovní době a namířil do šaten zaměstnanců, kde měl ze skříňky vzít batoh s doklady, penězi a mobilem. S ukradenou kartou pak platil za kdeco.

Video
Video se připravuje ...

Při krádeži v autoservisu vypadl zloději z kapsy mobil. Všiml si toho a vrátil se pro něj. PČR

V jistém autoservisu zase nejdříve „štípl“ hodinky, pak se vrátil pro celý šuplíkový kontejner. „Zřejmě čekal, že v něm najde něco, co bude moci zpeněžit. Objevil ale jen písemnosti a bezcenné věci, proto ho nechal poblíž místa činu,“ popsala Michalíková.

Po této neúspěšné krádeži se na něj usmálo štěstí v restauraci, odkud vzal ze dveří klíče a pak šel po „zavíračce“ na jistotu. „Odešel se vším, co unesl, například televizí, herní konzolí či reprobednou včetně zesilovače,“ pokračovala policistka.

Fotogalerie
9 fotografií

Překvapení v parku

Chmatákova štěstěna však nedávno skončila. Na procházce parkem v centru Ostravy ho poznal policista mimo službu. „Muž byl zřejmě překvapen, že se během chvíle na místo dostavilo několik policejních hlídek a vzápětí měl pouta na rukou,“ řekla Eva Michalíková.

Recidivista způsobil škodu za více než 200 tisíc, přiznal se k 17 skutkům. Skončil ve vazbě a teď mu hrozí až pět let za mřížemi.