Na radnici ve Znojmě se "chytl" se strážníkem dohlížejícím na dodržování koronavirových opatření. Po hrubých nadávkách na adresu muže zákona odmítl Staněk předložit občanku, utekl na parkoviště a usedl za volant svého auta.

Nabral strážníka na kapotu

Strážník se mu pak pokusil zabránit v odjezdu, Staněk ale místo toho začal túrovat motor, rozjel se proti muži zákona a mírně do něj narazil. Strážník tasil zbraň, ale Staňka to neodradilo, znovu se rozjel, muže v uniformě nabral na kapotu a prudce zrychloval.

Video
Video se připravuje ...

Soud potrestal agresivního řidiče, odsedí si 5 let v base Zdeněk Matyáš

Po několika desítkách metrů se strážníkem držícím se na kapotě musel zabrzdit kvůli jinému autu, což městský policista využil k tomu, aby seskočil. Okresní soud ve Znojmě později mladého muže potrestal pěti roky vězení.

Další malér v Brně

Jenže ten mezitím v Brně opět nezvládl své emoce. Za volantem VW Golf se mu nelíbila jízda cyklisty (46) ve vyhrazeném pruhu. V Srbské ulici vystoupil a muže za řídítky napadl.

„Řekl mu, co je ty zm…! Strhl mu helmu, bil jej s ní do hlavy, až se rozpadla na několik kusů. Poté se slovy »Já ti ukážu, ty haj*le!«, vytáhl nůž a prořezal přední i zadní plášť na jízdním kole poškozeného,“ citoval ve středu u Krajského soudu v Brně soudce Josef Tatíček.

Odvolací senát se ve středu kuriózně zabýval odvoláním poškozeného, protože okresní soud mu jako náhradu škody přisoudil 1600 korun, s čímž nesouhlasil. A odvolání zamítl. „Pan poškozený přistoupil k podkladům pro určení náhrady škody velmi laxně, nedoložil je,“ vysvětlil soudce.

Pětiletý trest vězení pro motorizovaného násilníka je naopak pravomocný.