„Strážníci sice dorazili během chvíle, v místě určeném pro vhazování oblečení a obuvi už však nikoho nenašli. Zato z vnitřku objemného boxu se rozléhal hlas žádající o vysvobození. Muž strážníky zároveň ujistil, že se mu nic nestalo a nepotřebuje ošetřit,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Jenže jak se k uvězněnému dostat? Po telefonátu na společnost, která kontejner provozuje, totiž strážníci zjistili, že v Brně není nikdo, kdo by od něj měl klíče! Jedinou cestou tak bylo rozlomení zámku.

Těžká práce

„K tomu dostala hlídka svolení. Kontejner byl zabezpečený velmi důkladně, a tak museli i tito proškolení strážníci s desítkami zkušeností s otvíráním bytů vynaložit značné úsilí k jeho zpřístupnění,“ podotkl Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Městská policie vyprošťovala muže, který uvázl ve sběrném kontejneru na prádlo. MP Brno

Po nějaké chvíli se zámky podařilo rozlomit. „Když potom nahlédli dovnitř, uviděli mezi naplněnými igelitovými taškami mladíka (26) s téměř blaženým úsměvem na rtech. Doklady u sebe neměl. Dobrá nálada ho neopustila během ověřování osobních údajů, ani když ho strážníci upozornili, že případ skončí ve správním řízení. Podezírají ho totiž, že ve sběrném boxu chtěl krást věci určené nadačnímu fondu,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
8 fotografií