Zprvu idylický vztah se změnil v horor přibližně rok po svatbě. Muži náhle na mladé choti stále něco vadilo. Dostavily se slovní přestřelky a násilné ataky, ve kterých měl více než stokilový svalovec pochopitelně navrch. „On je prostě trochu prudší,“ prozradil jeho kamarád.

Rodinnou hrůzu zažily i děti

Během roku 2020 se situace v rodině zhoršila. Muž na svou choť opakovaně vztáhl ruku, bil ji pěstí do břicha, křičel, že ji přiváže k topení, hrozil smrtí Vyhrocené situace viděly i obě jejich děti. Žena se odstěhovala, ale tím se problémy jen oddálily.

Loni v červenci Čermák podle obžaloby manželku doslova odvlekl do domu na Znojemsku, kde ji držel dva dny. „Utrpěla otřes mozku, byla hospitalizována v nemocnici v Třebíči,“ citoval ze spisu soudce Josef Tatíček.

Policie začala násilí mezi partnery vyšetřovat: Muže nakonec obvinila z týrání osoby žijící ve společném obydlí, omezování osobní svobody, vydírání, ohrožování výchovy dítěte a z opakovaného nebezpečného vyhrožování.

Okresní soud ve Znojmě Čermáka, který přistoupil na dohodu o vině a trestu, odsoudil ke čtyřem a půl roku vězení. Tomu se však výše trestu nelíbila a odvolal se. Na kraji však neuspěl, odvolání shodili ze stolu.

„Trest není nepřiměřený, obžalovaný byl ohrožen sazbou od dvou do osmi roků,“ řekl soudce Tatíček. Upozornil nejen na psychický a fyzický teror vůči poškozené ženě, ale především na fakt, že děsivé scény prožily i jejich děti tehdy ve věku tří a pěti roků. Verdikt je pravomocný.

VIDEO: Prudký nárůst domácího násilí v Brně

Video
Video se připravuje ...

V Brně prudce stoupl počet případů domácího násilí, mohou za něj cizinci. Hynek Zdeněk