K tragédii došlo už v pátek, policie o něm informovala až nyní. Lidské tělo leželo v chatové oblasti Zaječí Hora. „Na pomoc s jeho vyproštěním z příkrého koryta byli přivoláni hasiči. Po otočení těla muže (†52) bylo patrné bodné zranění,“ popsal mluvčí policie Pavel Šváb. Případ tak převzali kriminalisté.

Doznal se

Ohledáním místa nálezu, širšího okolí a šetřením v okolí místa nálezu se podařilo zjistit chatku, před kterou se konflikt odehrál.

„Práci kriminalistům neusnadňoval vydatný déšť. Přesto zajistili řadu stop. Během výslechů svědků a dalších osob se jim podařilo zjistit osobu podezřelou,“ uvedl Šváb. Muž (50), v jehož chatce se setkání uskutečnilo, se podle Švába pod tíhou důkazů doznal.

Griloval a bodnul

Před chatou se oběť podle policie dostala s obviněným do slovního konfliktu. Muž, který v té době připravoval maso na grilování, podle policie vzápětí poškozeného bodnul nožem!

„V konfliktu hrál značnou roli i alkohol. Obviněný je stíhán pro zvlášť závažný zločin vraždy,“ dodal mluvčí. Dotyčný je ve vazbě, ve vězení může strávit v případě odsuzujícího rozsudku až 18 let.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých.

Video
Video se připravuje ...

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých Jiří Marek