Malý chlapec měl zlomenou nohu, z nosu mu tekla krev a plakal. Žena aniž by počkala na záchranku, s dítětem utekla domů. Důvod? Spory s otcem a obavy, aby se o celé události nedozvěděl!

Nehodu z loňského ledna vyšetřovala policie, matku obvinila z ublížení na zdraví z nedbalosti. Šofér, který chlapce srazil, neměl prakticky šanci zareagovat. „Z protisměru najednou mezi auty vyběhlo dítě, já jsem ještě stačil strhnout řízení, takže mi dítě narazilo do boku auta,“ vypověděl podle servru novinky.cz před soudem.

Baba zdrhá, volal řidič

„Matka si ani nevšimla, že klukovi auto přejelo nohu, a zajímalo ji jen, že jí to otec vyčte,“ podotkl soudce Michal Kabelík. 

„Kluk ležel na zemi, plakal, řidič za mnou hned volal záchranku. Matka s dítětem si sedly k němu do auta, jenže ona se najednou zvedla a i s dítětem odešla,“ dodal řidič auta.

Soud měl k dispozici i kamerový záznam z vozu, který jel za autem, jež chlapce srazilo. Jeho řidič vzal matku i s dítětem k sobě do auta, aby počkaly na záchranku. Na zvukovém záznamu z kamery je pak jasně slyšet, co se dělo.

Spěchali kvůli záchodu

„Děcku se něco stalo a baba zdrhá! To není prdel! Já jsem ju vzal do auta, ale ona utekla!“ rozčiloval se řidič při hovoru s policisty. Matka se hájila, že chlapci se chtělo na záchod, a proto spěchali, a nešli na nedaleký přechod.

„Obžalovaná doznává, že šla, kde neměla, ale měla k tomu vážný důvod, spěchala totiž s nezletilým na záchod,“ argumentoval její obhájce s tím, že jde pouze o přestupek. Městský soud jí nyní uložil obecně prospěšné práce. 

Soudce: Nepochopitelné selhání

Soudce ale neměl o viníkovi události pochyb. „Do padesáti metrů jsou tam dva přechody, navíc jeden z nich minuli. Obžalovaná neopomněla podotknout, že kluk byl předtím pět dní u otce, který ho prý nenechal jít na WC. To si dělá legraci? Děti je navíc také potřeba vychovávat k dopravní kázni,“ řekl soudce s tím, že chování matky po zranění dítěte nelze akceptovat.

Kuriózně s ženou měl co do činění už dříve, kdy ji odsoudil za křivé obvinění bývalého partnera ze sexuálního zneužívání jejich syna. Žalobkyně proti nařízenému trestu obecně prospěšných prací nic nenamítala, obžalovaná matka si ponechala lhůtu na rozmyšlenou. Verdikt tak není pravomocný.

VIDEO: Ženu v Břeclavi srazilo auto, po nárazu vstala a odešla pryč.

Video
Video se připravuje ...

Ženu v Břeclavi srazilo auto, po nárazu vstala a odešla pryč MP Břeclav