Nejvyšší soud rozhodoval neveřejně. Dovolání Koprivy směřovalo proti rozhodnutí odvolacího Vrchního soudu v Olomouci, nesouhlasil s výši trestu.

Útok ze zištných důvodů?

Před Krajským soudem v Brně původně stanuli oba milenci. Divokého manželka Eva (41) měla podle obžaloby útok připravit kvůli dědictví, Kopriva měla dostat odměnu 50 milionů korun. Podle původního návrhu si měla odpykat 16 let vězení. Vrchní soud ji však zprostil obžaloby. Neprokázalo se s potřebnou jistotou, že by čin spáchala.

Koprivovi vrchní soud snížil trest z 16 na 13 let. Neprokázal se zištný motiv, přestože Kopriva původně vypověděl, že měl od milenky za vraždu manžela slíbeno 50 milionů korun.

 

Případ se odehrál v listopadu 2017. Úspěšného podnikatele vylákal Kopriva do lomu Hády pod záminkou konzultace prodeje pozemků. Podle obžaloby ho tam strčil ze srázu, ale muž se zachytil kousek pod okrajem lomu.

Kopriva se ho snažil skopnout a házel mu i písek do očí. Vyrušili ho kolemjdoucí a muže pod okrajem lomu drželi do příjezdu policistů, kteří k němu slanili.

Oběť věřila v manželčinu nevinu

Vyšetřovatelé a později i soudy byly v komplikované důkazní situaci. Výpovědi Grycové a Koprivy stály proti sobě. Žena popírala, že by manželovi chtěla ublížit. Kopriva trval na tom, že jej k činu navedla.

Naopak Divoký po celou dobu procesu v manželčinu vinu nevěřil a bojoval za očištění jejího jména.

Fotogalerie
10 fotografií