Dvojice spolu žila ve Znojmě a od loňského prosince v ubytovně v brněnské ulici Cejl. Od začátku měl vztah do idylky hodně daleko. „Mário skončil na tři měsíce ve vazbě kvůli jejímu obvinění z domácího násilí, ale nic mu neprokázali. Jejich děcko skončilo v kojeneckém ústavu, když měla problémy s drogami. Vím, že Máriovi nakousla nos a píchla ho nožem do ramene,“ vypověděl jeden ze svědků.

Hádky a násilí

Drsné hádky mezi oběma partnery prý byly na denním pořádku. „Vždycky měli něco na sobě. Modřiny v obličeji, na krku. Ptala jsem se Mária, co tam má, jen se smál, že to nic není,“ popsala soudu spolubydlící a kamarádka dvojice Kristýna B.

„Syn dělal na stavbě, ona honila chlapy, spala s jeho kamarády. Vím, že s ní už nechtěl být, svěřil se mi,“ uvedla matka zavražděného. Osudného dne čekal Mário s Kristýnou a dalším obyvatelem ubytovny v Brně na Petrově na Michalu, až se vrátí z práce. Jenže jí ujel autobus a rázem byl oheň na střeše.

V hlavní roli žárlivost a alkohol

„Oba byli hrozně žárliví. Když pak přijela, vyčetl jí, že tam zůstala s mistrem,“ řekla Kristýna. Při čekání na Michalu popíjeli alkohol. „Dali jsme dohromady asi čtyři litry vína,“ odpověděla svědkyně na dotaz soudce, kolik toho během čekání vypili.

Dýchánek pokračoval i po návratu na ubytovnu. Hodinu před půlnocí se Kristýna s kamarádem odpojili, na pokoji se mezi Máriem a Michalou schylovalo k osudovému výstupu. Podle obžaloby mladá žena zaútočila nožem a způsobila partnerovi smrtelná zranění. Přivolala policii, které tvrdila, že Mária někdo pobodal. Kriminalisté však brzy měli jasno.

„Toxikologický posudek konstatuje u zemřelého 1,63 promile alkoholu v krvi, U obžalované šlo v době činu o hodnotu 0,49 promile. Přítomnost drog nebyla prokázána,“ řekl soudce Roman Kafka.

Podle Petra Nedomy, soudního znalce z oboru psychiatrie, je obžalovaná impulsivní povahy, netrpí však žádnou duševní poruchou. „Co se týká alkoholu a drog, které užívala, nezjistil jsem, že by na nich byla závislá,“ řekl Nedoma.

Soud jednání odročil na začátek října, kdy dostane slovo také znalec z oboru psychologie. Dojde i na závěrečné řeči a nejspíš i rozsudek.

VIdeo: Odhalte včas domácí násilí.

Video
Video se připravuje ...

Odhalte včas domácí násilí. Youtube/Vodafone