Pro poskytnutí peněz bylo totiž nutné postupně zaplatit různé poplatky a žena je v touze po půjčce uhradila  „Šlo například o poplatek z daní, pojištění, zabezpečení, že se nejedná o praní špinavých peněz a za další hodně zvláštní požadavky,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Jen platila, půjčka nikde 

Během půl roku tak žadatelka odeslala na cizí účty skoro půl miliónu korun, aniž by na kýženou půjčku vůbec došlo! Až potom pochopila, že se stala obětí mazaných podvodníků.

Senior poskytl počítač

Další případ skončil pro změnu fiaskem pro seniora (67).Ten žil pouhé dva dny v představě o výhodném zhodnocení svých úspor. Na internetu si našel stránky nabízející zhodnocení peněz a ty kontaktoval.

Potom už věci nabraly rychlý spád. Kontaktoval jej pracovník firmy, který spolu s ním nainstaloval do počítače program na jeho vzdálenou správu.

„Následně společně převedli vstupní poplatek 230 euro. Pak už začal virtuální bankéř pracovat sám a byl pilný. Obratem totiž z konta poškozeného bez jeho vědomí odeslal dvě stě tisíc korun na účet vedený v kryptoměně,“ uvedl policista. Senior naštěstí včas zareagoval. Účet zablokoval a případ oznámil policii.

Video
Video se připravuje ...

Jak nenaletět internetovým podvodníkům Živě.cz