Osudného 21. listopadu 2018 se Bubla vybavil nelegálně drženou pistolí, falešným policejním průkazem a modrým majákem. Usedl do svého BWM, zapnul maják a hnal se Brnem téměř stokilometrovou rychlostí.

Srazil člověka, myslel, že je to popelnice!

Ve Fryčarově ulici srazil a zabil chodce (†52). Z místa nehody ujel. „Pil jsem. Pustil jsem si maják a spěchal. Měl jsem dojem, že jsem srazil popelnici, nebo že mi někdo hodil před auto pytel s odpadky,“ hájil se před soudem.

Ve skutečnosti si byl ale zřejmě dobře vědom, co udělal. Autem totiž dojel do serpentin mezi Útěchovem a Vranovem a své auto zapálil. Když ho policisté za pár hodin vypátrali, měl v krvi 1,8 promile alkoholu.

Soudce litoval, že trest není přísnější

Městský soud v Brně ho poslal na pět let za mříže a uložil mu zákaz řízení na deset let. To se Bublovi zdálo moc a odvolal se ke krajskému soudu v Brně.

Soudce Josef Teplý odvolání zamítl. Při vynesení rozsudku navíc litoval, že nemůže verdikt zpřísnit. „Došlo k pochybení městského soudu, které už nemůžeme napravit,“ zdůraznil tehdy.

Nyní je už Bubla podle serveru Novinky.cz venku. „Bylo rozhodnuto, že se odsouzený podmíněně propouští z výkonu trestu odnětí svobody, kdy se mu stanoví zkušební doba podmíněného propuštění ve výměře tří roků za současného vyslovení dohledu. V uvedené věci se jak státní zástupkyně, tak i odsouzený vzdali práva stížnosti,“ sdělila mluvčí soudu Petra Hovorková.

Fotogalerie
6 fotografií