„V pátrání jsme bohužel stále neúspěšní," řekl v pondělí Blesk.cz jihomoravský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Kriminalisté nadále podrobně prověřují všechny podněty od lidí nejenom z Brna, ale i dalších koutů republiky. 

Po rozsáhlém pátrání v terénu i kolem řeky Svratky, v jejíž blízkosti se Tomáš před zmizením nacházel, se policie zaměřila na další možná vodítka, která by ji k němu mohla dovést. Probíhá například analýza obrovského množství kamerových záznamů. Kriminalisté mapují pohyb osob v místech, odkud mladík zmizel.

Tomášova rodina od 22.dubna stopla rozsáhlé pátrání v Brně a nejbližším okolí s pomocí dobrovolníků. „V tuto chvíli nemáme žádná konkrétní místa, kde hledat. To ale neznamená, že přestaneme. Znovu vám všem děkujeme. Poslední týden nám ukázal, že je spousta úžasných lidí, kteří jsou ochotni pomoci. Dávejte na sebe pozor, buďte se svými rodinami," vzkázala rodina prostřednictvm sociálních sítí. Už více než týden je ale stránka na facebooku věnovaná hledání Tomáše bez nové informace.

Video
Video se připravuje ...

Policie, strážníci, hasiči a potápěči pátrali ve Svratce a v jejím okolí po nezvěstném Tomášovi (15) MP Brno

Kamarád: Neztrácíme naději, ale... 

Ubíhající čas a nejistota, jaký je osud hledaného hocha, doléhá také na Tomášovy kamarády. „Je to už strašně dlouho. Máme strach a každým dnem klesá pravděpodobnost, že to dobře dopadne. Neztrácíme naději, ale musíme být připravení i na tu špatnou variantu," svěřil se pro TN.cz jeden z nich, který si přál zůstat v anonymitě.

Znova v zahrádkářské kolonii

Minulý čtvrtek se policisté do terénu přece jenom vrátili. Prohledávali zahrádkářskou oblast, kde si potřebovali ověřit jedno z předešlých zjištění. K nalezení mladíka to však nevedlo. Zatím se našly pouze jeho bunda, batoh, jedna bota a mobilní telefon.

Tomáš je hubené postavy, měří asi 170 centimetrů. Má hnědé oči, tmavé krátce střižené vlasy. V době, kdy zmizel, byl oblečen do černých tepláků, mikiny a černobílých tenisek značky Nike. Pokud víte, kde se chlapec nachází, informuje bezplatnou linku tísňového volání policie 158. 

Fotogalerie
12 fotografií