Drama začalo krátce po deváté hodině dopoledne. „Muž zavolal na policii a sdělil jí, že drží rukojmí a požadoval televizní štáb. Vyhrožoval, že pokud mu nebude vyhověno, zabije je,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.


Po několika telefonátech na tísňovou linku začal mluvit s policejním vyjednávačem. „Výsledkem více než devadesátiminutového poměrně emotivního vyjednávání bylo propuštění chlapce (6) a o tři roky mladší holčičky,“ upřesnil Malášek.
Video
Video se připravuje ...

Policisté v Brně nasadili Zásahovou jednotku proti muži, kterým hrozil zabitím rukojmí Policie ČR

Už to jednou udělal!

Obě ženy ale i nadále byly v bezprostředním ohrožení života. „Policisté zásahové jednotky byli nuceni vstoupit do bytu násilím. Rozrušeného muže, který podobným způsobem na začátku roku vyhrožoval v Přerově, za pomoci paralyzéru zklidnili a zajistili,“ pokračoval mluvčí policie.

Až 12 let vězení

Při zásahu, který ze vzduchu podporoval policejní vrtulník, nebyl vyděrač ani jeho rukojmí zraněni. „Policisté muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu braní rukojmí, za což mu hrozí až 12 let za mřížemi,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

O vzetí obviněného do vazby se rozhodne v nejbližších dnech. Další okolnosti trestného činu jsou předmětem šetření jihomoravských kriminalistů.

„Nejprve jsme měli v péči dvě děti, zkontrolovali jsme jejich zdravotní stav, byly rozrušené, ale v pořádku. Po zadržení pachatele jsme vyšetřili ještě dvě dospělé ženy, ani ony neutrpěly žádné zranění,“ ujistila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Video
Video se připravuje ...

Muž (37) v Brně si vzal rukojmí, byly mezi nimi i dvě malé děti (3 a 6). Krimi zprávy na CNN Prima NEWS

Fotogalerie
8 fotografií