Nápadně štíhlý a vysoký muž se koncem loňského října potloukal po jedné z brněnských nemocnic a drze vnikl do prázdného inspekčního pokoje lékařů.

„Celý ho prohledal a sebral batoh s drahocennou kořistí. Uvnitř se totiž skrýval hodnotný notebook, peněženka s veškerou hotovostí a platební kartou,“ popsal první případ policejní mluvčí Petr Vala.

Podle všeho stejný pachatel „úřadoval“ i v prosinci, kdy navštívil prodejnu s výpočetní technikou v centru Brna. Nevadil mu personál, ani zákazníci.

Video
Video se připravuje ...

Hledají zloděje, který krade notebooky Policie ČR Brno

 

„Vystavené přenosné počítače si nejprve bedlivě prohlížel, kdy si pak jeden z nich pohotově uschoval pod oděv a z obchodu spěšně odešel,“ dodal mluvčí.

Štíhlý třicátník

Jeho několik desítek vteřin trvající počínání zachytila kamera. Mladík si nejprve notebook strkal vzadu za kalhoty a bundu, ale manévr mu příliš nevyšel. Nakonec kořist přemístil pod bundu na břicho a odešel. V obou případech se škoda vyšplhala na částku 30 tisíc korun.

„Hledaný muž je štíhlé postavy ve věku kolem 30 let, vysoký je asi 175 až 185 centimetrů. Na hlavě měl nasazenou černou kšiltovku a na ústech černou roušku,“ popsal nenechavce policista. Pokud by někdo zloděje poznal, může informace sdělit na tísňovou linku 158.

Fotogalerie
4 fotografie