Policejní hlídka spěchala na určené místo s tím, že došlo ke zranění starší ženy. „Od záchranářů na místě se policisté dozvěděli, že žena nejeví známky života. Na dvoře pak narazili na muže, který byl evidentně pod vlivem alkoholu. Později nadýchal 2 promile. Podezřelý byl zadržen, policistům se k útoku doznal,“ popsal tragickou událost jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Vyšetřování odhalilo, že útočník, který je manželem vnučky zavražděné, měl se stařenkou dlouhodobé rozpory. Ty se týkaly jeho způsobu života i výchovy dětí. V osudný den pracoval na dvoře, večer se opět pohádali.

Hádka, zatmění a sekera

„Následně dle jeho výpovědi odešel do kůlny pro sekyru s tím, že s ní chtěl seniorku pouze postrašit. Nakonec ale na ženu zezadu zaútočil. Později u výslechu nedokázal svůj zkrat vysvětlit jinak než zatměním,“ popsal policista.

Vesnice v šoku

Podle starosty Jiřího Skokana (65) panovaly v rodině dlouhodobé rozepře. „Měli velmi složité vztahy. Pána jsem nikdy v životě opilého neviděl, ruply mu asi nervy,“ řekl Blesk.cz starosta. Tragédii umocňuje fakt, že zavražděná žena na jaře pochovala manžela (†90).

Muže policisté obvinili z vraždy, rozhodnutím soudce putoval do vazby. Hrozí mu až dvacetiletý pobyt za mřížemi.

VIDEO: Děsivá vražda před soudem, žena přítele ubodala 50 ranami nožem.

Video
Video se připravuje ...

Děsivá vražda před soudem: 50 ran nožem příteli! Petru (49) z Ostravy prý bil a ponižoval. Redakce Blesk