Domluva mezi dohledovým centrem, operačním střediskem a nejbližší hlídkou zabrala jen několik sekund. Sotva mladý muž prošel pod viaduktem v Nádražní ulici, musel své chování vysvětlovat strážníkům.

„Tvrdil, že se vrací z procházky. Další hlídka městské policie už ovšem zamířila k bistru a postupně i s pomocí kolegů u monitorů mapovala trasu, kterou podezřelý šel napříč středem Brna,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Sprejer počmáral okolí hlavního nádraží v Brně Městská policie Brno

Postupně se tak objevila čerstvá dílka nedaleko vstupu do podchodu, na stěně v Úzké ulici a další tři pod mostem u Malé Ameriky. Čerstvě vytvořený podpis objevili  strážníci i na vratech na Nových sadech, elektrickém rozvaděči, kontejnerech na sklo a skleněném přístřešku u zastávky v Křídlovické ulici.

Kvůli podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci se Brňana ujala republiková policie.

Počmárali Znojmo 58x

Na malér si zadělala i dvojice sprejerů, která od konce roku 2019 řádila s barvami ve Znojmě. Muž se ženou ve věku kolem třiceti let většinou společně, ale i samostatně „ozdobili“ k pramalé radosti majitelů budovy, zastávky a další objekty svými malůvkami.

Znojemští policisté po analýze stop z míst činů, výslechu svědků a poznatků ze sprejerské komunity zajistili podezřelé. Oba se při výslechu ke své nelegální činnosti přiznali.

„V 58 případech tak způsobili škodu, která se blíží 300 tisícům korun. V současné době jsou stíháni i pro další trestnou činnost,“ upozornil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Fotogalerie
5 fotografií