Žena se nejprve přiznala, že u sebe nemá doklady, proto strážníci přivolali republikové kolegy. Mezitím hlídka provedla dechovou zkoušku. „Požila jste před jízdou nějaký alkohol?“ zeptala se řidičky strážnice. „Určitě ne,“ zněla odpověď.

Jenže přístroj ukázal hodnotu 2,46 promile a při opakované zkoušce opět stejně alarmující údaj. „Takový výsledek ženu překvapil, i když tvrdila, že před jízdou alkohol nepila,“ řekla mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Video
Video se připravuje ...

Opilá řidička nadýchala v Brně téměř 2,5 promile. Městská policie Brno

Další smutná alkoholová scéna se odehrála na parkovišti supermarketu v Židenicích. Řidič (28) osobáku měl očividné problémy se rozjet, vůz si to namířil přes travnatý pás. Když se za autem hlídka vydala a vyzvala řidiče k zastavení, její pokyn sice uposlechl, ale z auta se doslova vypotácel.

Cizinec nebyl schopen nadýchat

„Cizinec předložil cestovní pas a po chvíli přiznal, že řidičský průkaz u sebe nemá. Hlídka pak vyzvala muže k dechové zkoušce, kterou ani po několika marných pokusech nebyl schopný dokončit. Protože se jeho agresivita značně zvyšovala a ohrožoval sebe i okolí, museli ho strážníci spoutat,“ popsala alarmující případ mluvčí.

Oba provinilce si převzala pro podezření ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky republiková policie.