Jenže flamendr vzniklou situaci vůbec neřešil, naopak si v autě ustlal a oddal se spánku. Tak ho našli po příjezdu na místo nehody strážníci.

„Přestože měl vůz tónovaná zadní skla, upoutal hlídku u druhé řady sedadel kus světlé látky připomínající kalhoty. Důrazně proto zabušili na okno. Vzápětí se otevřely dveře a zadními dveřmi vystoupil osmadvacetiletý muž, který v něm spal,“ popsala tragikomickou situaci mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Rozespalý řidič nezapíral, přiznal, že jel z oslavy. Nezvládl řízení, vyjel ze silnice na chodník, projel hustým porostem a nakonec se zastavil o zábradlí. S rozbitým vozidlem vzhledem ke svému „rozpoložení“ už nebyl schopný odjet.

Nadýchal dvě promile

„Strážníkům potvrdil, že je v pořádku a nepotřebuje ošetření lékařem. Z jeho dechu ale cítili alkohol a jeho chůze byla velmi nejistá. Po chvíli sám hlídce přiznal, že před jízdou pil,“ dodala mluvčí.

Alkotester odhalil v jeho dechu bezmála dvě promile alkoholu. Hříšníka, kterému hrozí pokuta, zákaz řízení a nejspíš i trestní stíhání, se poté ujali republikoví policisté.

VIDEO: Opilý kamioňák zboural stojan na pumpě.

Video
Video se připravuje ...

Opilý řidič kamionu zboural na Prostějovsku stojan u pumpy. Policie ČR