Drama se odehrála v úterý krátce po poledni v brněnských Chrlicích. „Žena postavila jídlo na plotnu a pravděpodobně si chtěla na chvíli odpočinout. Jenže jídlo začalo hořet a pořádně kouřit. Toho si všimla pozorná oznamovatelka, která zavolala na tísňovou linku,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Prokopli se dveřmi

Jako první na místo dorazili dálniční policisté. Brzy zjistili, že se na majitelku nedozvoní a do bytu se dostanou jen přes zamčené dveře. Jeden z policistů následně předvedl kopací techniku, za kterou by se nemusel stydět ani Cristiano Ronaldo. Doslova se do bytu prokopal dveřmi, což odnesl zraněním.

„Přiotrávenou a omdlévající ženu vytáhli do bezpečí na balkón. Sami se přitom kouře notně nadýchali,“ řekl Malášek. Naštěstí krátce na to dorazili na místo hasiči, kteří požár uhasili a záchranáři, kteří se postarali o ženu i policisty.


„Jak ženě, tak i policistům jsem poskytli kyslíkovou terapii. Pacientku jsme poté převezli na interní oddělení FN u svaté Anny, policisty do Vojenské nemocnice,“ upřesnila mluvčí záchranky Michaela Bothová. Nyní jsou policisté i zachráněná žena v domácím ošetření mimo ohrožení na životě.
Fotogalerie
4 fotografie