„Mladý muž utrpěl popáleniny druhého stupně a po kyslíkové terapii byl převezen do FN Bohunice. Muži středního věku musela být navíc zajištěna plicní ventilace. Také byl převezen na popáleninové centrum,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Zřítila se střecha

K explozi došlo ve středu krátce po deváté hodině, při příjezdu hasičů dům mohutně hořel. „Na místo vyjelo osm jednotek hasičů. Oheň je v tuto dobu uhašen, nicméně zásah bude dlouhodobější. Vyšetřovatelé zjišťují, co bylo příčinou výbuchu,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Podle některých informací měla být v domě palírna. V přízemí byla výrobna, v patře penzion. Policie je nepotvrdila, ani nevyvrátila.„Dům se stále nepodařilo pořádně prozkoumat, neboť hrozilo sesutí části střechy. Museli jsme počkat, až jej hasiči zajistí," vysvětlila mluvčí policie Kamila Haraštová.

Co bouchlo, je záhada

„Vůbec netuším co tam mohlo bouchnout, musíme to nechat na policii a hasičích,“ řekla pro Blesk.cz manželka jednoho z popálených mužů.

Škoda jde do milionů korun. „Aktuálně je odhad přibližně čtyři miliony. Zřítila se polovina střechy domu. Na místo přijede statik, který zjistí, jak na tom stavba je,“ přidala informaci Haraštová.

VIDEO: Krajský soud v Brně řešil před pár dny případ z Břeclavska, v němž manželský pár hrozil tím, že vyhodí do povětří rodinný dům.

Video
Video se připravuje ...

Justiční stráž odvádí od Krajského soudu v Brně manžele Vojtěcha B. (53) a Hanu B. (51), kteří v červnu 2018 chtěli nechat vybuchnout dům v Kobylí na Břeclavsku. Hynek Zdeněk