Nepoctivec jako zaměstnanec firmy sjednávající úvěry převzal 120 tisíc korun, kterou měl předat údajnému klientovi. Touto částkou chtěl však kompenzovat své vlastní dluhy, které vůči firmě měl.

„Scénář o loupežném přepadení si předem naplánoval a poté se odebral k chatové oblasti na Letovicku, kde měl peníze údajně předat. Zde se připoutal elektrikářskou vázací páskou ke klice od auta a zavolal na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Operačnímu důstojníkovi na tísňové lince tvrdil, že ho právě přepadli dva muži, kteří ho obrali o peníze a svázali k autu. Na určené místo okamžitě vyrazily policejní hlídky.

Po pár hodinách přiznal podvod

„Muž však po jejich příjezdu nedokázal věrohodně popsat celou událost. Rozjelo se pátrání po dvou pachatelích loupežného přepadení, které údajně slyšel odjet na motorce či čtyřkolce,“ dodala policistka.

Zkušení kriminalisté ale záhy našli řadu rozporů, „oběť“ se zamotávala do popsané verze události, až nakonec kápla božskou. Po několika hodinách se povedený zaměstnanec přiznal, že si vše vymyslel a přiznal i motiv.

Ve slepé uličce, kdy nevěděl, jak splatit citelné dluhy, sáhl po cizích penězích. Zadělal si tak na malér nejen na pracovišti, ale i na trestní stíhání. Za zproněvěru mu hrozí až 5 let v base.