„Na zloděje nás upozornil svědek, který uslyšel zvuk připomínající cvaknutí řetězu a následně viděl osobu ujíždějící na kole,“ uvedla mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.

Při kontrole stojanů před vlakovým nádražím pak hlídka skutečně našla nejen několik poškozených zámků, ale i další nezajištěná kola, která byla očividně připravena k dalšímu „přesunu“.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci v Břeclavi dopadli zloděje, který před nádražím kradl jízdní kola. Městská policie Břeclav

Strážnici poté zpětně prohlíželi kamerový záznam. „Zjistili tak počet odcizených kol i popis auta, kterým pachatelé přijeli. To brzy našli odstavené v jedné z ulic městské části Poštorná. Cizí státní příslušník jim vyvážel kradená kola za hranice České republiky. Muže jsme dopadli a ke krádežím se přiznal. Několik už odvezených kol se nám poté podařilo zajistit,“ pokračovala Rigó.

Strážníci mají nyní kol plnou služebnu. „Přesné množství kol nemůžeme s ohledem na vyšetřování uvést. Mohu jen říci, že se jedná o kola různého druhu. Pachatele známe, ale neznáme poškozené. Nikdo totiž dosud nenahlásil, že by mu kolo scházelo,“ kroutila nechápavě hlavou mluvčí strážníků.