„Převrhli se na jezu u obchodního domu v centru obce,“ řekl Blesku Antonín Vrba z Velké. „Podle vybavení vypadali na zkušené kanoisty. Nebyli místní,“ dodal. Spolu s nimi sjížděli rozvodněnou Veličku i další dva hazardéři, těm se podařilo převrhnutí o vlásek vyhnout.

Muž z převrženého člunu zůstal pod vodou. "Po vytažení jsme jej půl hodiny oživovali. Podařilo se nám obnovit jeho srdeční činnost a na přístrojích jsme jej přepravili v kritickém stavu na kliniku u svaté Anny do Brna,“ řekla Blesku mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Muž nyní bojuje o život na anesteziologicko resuscitačním oddělení. "Je v umělém spánku v kritickém stavu," řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Mladá žena byla pod vodou krátce. „Ošetřili jsme ji na místě, jevila známky krátkého tonutí,“ přiblížila záchranářka. Vodačku, která zůstala při vědomí, převezla sanitka do hodonínské nemocnice.

Říčka Velička v pátek odpoledne vystoupala na první povodňový stupeň. Za normálních okolností jde o říčku, která se dá přejít „suchou nohou“. Vodáci se tam prakticky nikdy nevyskytují.

Fotogalerie
12 fotografií