„Vyděšená žena se strážníkům omlouvala, že strachem nemůže téměř ani mluvit. Do domu jí totiž prý vniklo rozměrné zvíře, které vběhlo do patra a ukrylo se tam,“ popsal mluvčí Pavel Šoba.

Žena dle popisu vsadila na trochu velkou veverku, ale přesně zvíře kvůli jeho hbitému pohybu nedokázala popsat. „Obavy jí bránily, aby se za tajemným tvorem vydala, a tak hledala pomoc u městské policie. Strážníkům bylo už po hlase jasné, že je volající silně rozrušená. Řekla jim, že nenajde odvahu cokoliv podniknout a ve svém okolí nemá nikoho, na koho by se mohla obrátit,“ dodal mluvčí.

Z maxiveverky se vyklubala kočka

Role lovce neznámého stvoření v městské čtvrti Žabovřesky se tak ujal strážník odchytové služby. Jenže sotva došel k označené místnosti a otevřel dveře, vyřítil se na svobodu zrzavý kočičák a upaloval, až se mu za tlapkami prášilo.

Vděčná žena, která nad ránem zburcovala tamní služebnu, poté muži zákona několikrát poděkovala. Příhoda se pro zúčastněné strážníky stala vděčnou historkou k ukrácení hodin zbývajících do konce směny.

VIDEO: Pronásledování uprchlého ptáka Emu v Brně