Zatím poslední napadení ženy se odehrálo 28. dubna přibližně dvacet minut před půlnocí. „Vyhlédnutou oběť povalil na zem a snažil se jí roztrhnout oblečení. Napadená žena křičela o pomoc,“ řekl policista David Chaloupka.

Zoufalé ženino volání o pomoc uslyšeli obyvatelé vedlejšího domu a další dva mladíci, kteří ženě přiběhli na pomoc. Když je agresor uviděl, z místa utekl.

Zdržoval se na místě činu

Policisté nyní zajistili kamerové záznamy z okolí místa činu. „Na několika z nich je zachycen muž, který se v oblasti ulice Sedláčkovy v inkriminovaný čas po delší dobu zdržoval. Kriminalisté předpokládají, že jim zatím neznámý muž může poskytnout k případu důležité informace,“ uvedl Chaloupka.

Od veřejnosti policisté na lince 158 přivítají informace, které by mohly vést k ztotožnění neznámého. „Ze záběrů je patrné, že muž je kuřák, cigaretu drží v pravé ruce. S mobilním telefonem na záběru manipuluje levou rukou,“ popsal Chaloupka.

Neznámý útočil už dvakrát

Hledaný muž je hubený, oblečený byl v tmavých kalhotách a bundě zřejmě maskáčového vzoru. Na nohou měl tmavé boty s bílou podrážkou. „Záběry černobílé kamery mají noční přísvit, tudíž se odstíny barev mohou lišit od skutečnosti,“ upozornil policista Chaloupka.

Na stejném místě se přitom loni odehrál jiný případ pokusu o znásilnění. Letos v lednu nedaleko u zastávky Bartákova pak muž ženu znásilnil. Není přitom vyloučeno, že jde o stejného pachatele. Oběma obětem bylo 27 let.