Pozorný operátor si povšiml podivné dvojice u laviček a obrazem najel na detail. A nestačil se divit. Jen kousek od centrální Masarykovy třídy proběhl drogový kšeft. Narkomanka nejprve převzala injekční stříkačku, prodejce jí poté nabídl nádobíčko potřebné k přípravě a užití drogy.

V přímém přenosu

„Do speciálně upravené misky odsypal světlý prášek a žena si obsah nádobky rozpustila po nahřátí zapalovačem. Látku si následně aplikovala injekční stříkačkou do ruky,“ popsal výjev mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Vzápětí přispěchala na místo činu nejbližší hlídka strážníků. Chvějící se žena s modřinami na rukou strážníkům na jejich dotaz odpověděla, že užila heroin.

„Zatímco mladá žena se přiznala prakticky hned po upozornění, že se nachází přímo pod městskou kamerou, muž několikrát svoje tvrzení měnil,“ uvedl mluvčí.

Strážníci se zajímali o to, co skrývá jeho příruční taška. Uvnitř našli použité i nepoužité injekční stříkačky, papírovou obálku, misku na roztok, lahvičku od kyseliny citronové, zapalovač a další aplikační pomůcky i léky.

Dvojice se poté kvůli podezření z trestného činu ujali přivolaní státní policisté. Žena navíc vyfasovala pokutu za znečištění veřejného prostoru.