Ke konci července si žena jela do centra Brna rozměnit hotovost 1500 amerických dolarů (zhruba 33 tisíc korun), protože ji čekala cesta domů na Ukrajinu. Jenže co čert nechtěl, znovu se potkala s Andrejem, který ji pozval kávu. A po schůzce jí nabídl doprovod.

„Třicetiletá žena ale spěchala do práce a tak, když vystoupila z autobusu, zrychlila krok. Najednou ji podezřelý zkroutil ruku a násilím ji vytrhl kabelku s hotovostí,“ popsala loupež brněnská policejní mluvčí Petra Hrůzová. A peníze rázem změnily majitele.

Případ vyšetřují brněnští kriminalisté s tím, že hledají díky popisu a zejména fotografiím muže ve věku kolem 25 až 30 let, vysokého asi 175 až 180 centimetrů, střední postavy, krátkých hnědočerných vlasů. Podle oloupené ženy měl v uvedenou dobu vousy či spíše strniště.

„Představil se jako Andrej Zara. Poškozené ještě sdělil, že pracuje jako dělník na stavbě. Jakékoliv informace k pachateli prosím neprodleně sdělte policistům přes tísňovou linku 158,“ obrátila se mluvčí a žádostí o pomoc při pátrání na veřejnost.

VIDEO: Dopadení lupiče v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Policie dopadla muže, který loupil na náměstí Jiřího z Poděbrad. Policie České republiky