Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odvážná dívka (8) se postavila zlodějům: Po útoku skončila v nemocnici

Autor: ital - 
7. října 2018
11:18

Odvaha jí sice nescházela, proti přesile však neměla šanci. Osmiletá dívenka, která na Filipínách zastoupila cestu zlodějům, skončila po incidentu v nemocnici. Přepadení zachytily bezpečnostní kamery.

Trojice ozbrojených lupičů vtrhla do rodinného domu ve filipínské provincii Cavite, kde žije osmiletá Brielle Minia Alba se svými rodiči a hrstkou dalších příbuzných. Muži se vydávali za prodejce DVD, když náhle vytáhli zbraně a ukradli z domu několik předmětů. Otci malé Brielle, jenž se právě vracel domů z práce, pak ukradli peníze, co měl u sebe.

Když se dali na útěk, odvážná Brielle jim zastoupila cestu a s jedním z nich začala zápasit snažíc sebrat mu jeho brašnu. Muž ji však srazil k zemi a pak se se svými kumpány rozběhli k zaparkovaným mopedům. Dívka je následovala ve snaze je zadržet spolu s dalším příbuzným, jenž po lupičích házel cihly.

K incidentu došlo 27. září okolo 5 hodin odpoledne místního času. Odvážná dívenka skončila v nemocnici s několika pořezáními, modřinami a zlomeným nosem. Když se po dvou dnech vrátila zpět domů, hrdě prohlásila, že se těch zbabělců vůbec nebála a stejným způsobem by se zachovala znovu. „Příště je dostanu!“ řekla důrazně a dodala: „Štve mě, že mému tatínkovi ukradli peníze. Jestli je ještě někdy potkám, budou litovat. Ty peníze patřily mé rodině a já jim chci pomoci. Tvrdě na ně pracovali.“

Teta mladé dívky přiznala, že všichni byli tím incidentem otřeseni. „Zaplať pánbůh, že jsme v pořádku a že ukradli jen peníze. Jsou to jen peníze, co se zase dají vydělat. Zloději teď můžou čekat na svou karmu. Moje neteř je velmi statečná,“ uvedla.

Policie je přesvědčena, že lupiči museli přepadení plánovat dopředu a věděli, že se otec bude vracet v tuto dobu domů a bude mít u sebe peníze. „Shromáždili jsme záznamy z bezpečnostních kamer rodiny a podle nich se snažíme identifikovat útočníky. Rovněž sledujeme starší záběry, abychom zjistili, zda se gang pohyboval poblíž domu také v předchozích dnech,“ sdělil policejní mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání