Falešná razítka, plagiáty listin a místo schůzky na brněnském magistrátu. Zájemci o bydlení v Brně vůbec netušili, že se stali obětí propracovaného podvodu Pavla H.

Podle dosavadních výsledků vyšetřování muž neměl napojení na úřady a nebyl schopen reálně zajistit nájemní smlouvu na městský byt ani jeho odprodej do osobního vlastnictví.

Aby působil věrohodně, odehrávaly se jeho schůzky na veřejných místech brněnského magistrátu,“ řekl vedoucí prvního oddělení hospodářské kriminality brněnské policie Vladimír Machala.

Při jednání se zájemci využíval muž své znalosti z oboru, ve kterém se dříve pohyboval. Policisté ale jeho minulost odmítli upřesnit. Od zájemců lákal či vylákal částky od 600 000 do 1,2 milionu korun.



Přímo na magistrátu ho zadrželi i kriminalisté, když si přišel pro 730 tisíc korun od jednoho ze zájemců. „Zásahem byl zjevně překvapen, přímo u něho jsme našli spoustu důkazů,“ doplnil Machala.

Nyní policie vyzývá případné další poškozené, kteří se dostali s Pavlem H. do kontaktu, aby se vyšetřovatelům přihlásili. Policisté také mají podezření, že Pavlu H. pomáhal další muž.

VIDEO: Také v tomto případě se jednalo o podvod. Soud odsoudil bílého muže v případu, kde se „ztratilo“ 100 milionů korun.