Mladá žena nyní dostala u Krajského soudu za podvod osmiletý trest vězení, desítky milionů musí vrátit. Na nejrůznějších účtech však policie našla pouhé tři miliony. A norský naiva? Pro pohlednou Barboru sahal na firemní peníze, když vše prasklo, měl v Norsku ostudu. A skončil za zpronevěru za mřížemi. Ve své vlasti vyfasoval 3 roky a 4 měsíce.

Barbora slibovala norskému známému přes Skype soukromou eroticky laděnou show. A taky si mu posteskla, že má problémy. Ve výrobě nejrůznějších záminek, proč by jí měl Jan opět a znovu půjčit, se stala přebornicí.

Žrádlo pro kočky, operace kolena, byt

„Nejprve šlo o příspěvek na bydlení, na léky, žrádlo pro kočky, nákup kamery. Menší sumy se postupně zvyšovaly. Operace kolena, nutnost koupě bytu. Celkový účet zní na více než 53 milionů. I když obžalovaná slibovala poškozenému, že půjčky vrátí v řádu dní, nikdy se tak nestalo. Muže z Norska uvedla v omyl, jednalo se o podvod,“ shrnul soudce Daniel Plšek.

Video
Video se připravuje ...

Žalobce Ivan Hrazdíra komentuje případ Barboby H. Zdeněk Matyáš

A proč nikdy nevrátila jedinou korunu? „Povídala mu, že má dostatek finančních prostředků, ale že ty jsou nějakým způsobem blokovány. Takže on jí poskytoval finanční prostředky na to, aby byly odblokovány, v podstatě šlo o kolotoč,“ uvedl státní zástupce Ivan Hrazdira.

Obhajoba tvrdila, že se Brňanka stala obětí Norovy zpronevěry firemních peněz, které chtěl přes dívku v Česku »vyprat« a zlegalizovat je pro sebe. „Proto je pro něj výhodná verze podvodu,“ konstatoval obhájce Barbory H. Martin Klimo.

Pozdní lítost

Soud ale této teorii neuvěřil. Nedojaly jej ani slzy obžalované Barbory H., která při závěrečném slově prosila, aby nemusela za mříže. „Lituji toho, mám přítele, chci vést řádný život. Nepatřím do vězení, tam patří jiní lidé, prosím, abyste mě tam neposílali,“ snažila se obměkčit tříčlenný senát.

Kromě osmi roků v chládku má Barbora nahradit přesně 53 milionů a 162 tisíc korun. Mladá žena se proti verdiktu na místě odvolala.