Případ sotva začal a už jej soudce Aleš Novotný musel odročit na neurčito. Obhájce Jiří Císař totiž předložil nečekaně plnou moc, že bude zastupovat jak hlavního obžalovaného Radka W. (50), tak i jeho manželku Ladislavu (48). Jenže soudce to rázně zatrhl a obhájce z dalšího průběhu procesu vyloučil.

„Obviněná nevypovídá, spoluobžalovaný ji obviňuje. Jde evidentně o kolizní situaci, zájmy manželů se rozcházejí, pane doktore,“ zdůvodnil Novotný verdikt, proti kterému se aktéři okamžitě odvolali k Vrchnímu soudu. Korunu všemu nasadila Ladislava W., když se služeb advokáta zřekla s tím, že se bude hájit sama.

Táta vymyslel loupežné přepadení

Za případem »rodinné« loupeže stál podle všeho nedostatek peněz. Otec Radek, držitel zámečnické živnosti, zavadil o práci jen příležitostně. Podle obžaloby vymyslel a naplánoval přepadení poštovního vozu, do kterého zasvětil i zbytek rodiny.

Osudného 18. listopadu 2014 rozmístil na silnici mezi Nížkovicemi a Silničnou na Vyškovsku zátarasy a s nelegálně vlastněnými zbraněmi donutil poštovního kurýra zastavit. V autě se nacházelo půl milionu, některé kazety s hotovostí se ale nepodařilo otevřít. Sebral tak jen 150 tisíc. Třetinu z částky si ponechal, zbytek, jak dnes přiznal, dal Denise a Radkovi mladšímu.

Děti proti rodičům

Vztah rodičů a jejich dětí je nyní na bodu mrazu. Syn s dcerou totiž policii později poskytli nahrávky z mobilu, kde jejich otec o všem hovoří. „Jedná se o křivé výpovědi,“ opakoval několikrát hlavní obžalovaný.

„Vím, co jsem spáchal a zasloužím si trest. Chtěl bych vše nahradit a po návratu žít s manželkou poklidný život. Nikdy bych ji neopustil,“ dušoval se Radek W. poté, co měl soud přesvědčit, proč by jej měl propustit z vazby. Čtyřčlenný senát však rozhodl, že hlava rodiny ve vazbě zůstane další tři měsíce.

„Všichni obžalovaní jsou shodně ohroženi trestní sazbou od pěti do dvanácti let odnětí svobody,“  řekl Blesku žalobce Milan Richter.

VIDEO: Muž přepadl karlovarskou poštu: Policisté jeli jinam - dostali špatnou adresu.

Video
Video se připravuje ...

Muž přepadl karlovarskou poštu: Policisté jeli jinam - dostali špatnou adresu. Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií