Otradovec souhlasí s tím, že sporný pozemek bude zpět připsán Bilkovi. Ten mu na oplátku vrátí část zálohy, celkem 3 tisíce euro (cca 76 500 korun), zbylé dva tisíce euro (cca 51 tisíc korun) pošle můj klient na charitativní účely,“ řekl Bilkův advokát Zdeněk Joukl.

Otradovec přibližně před čtyřmi lety vyhledal ve Vídni Georga Bilka (nyní 91) a nabídl mu, že mu pomůže získat dědičný pozemek v brněnských Pisárkách. To tehdejší zastupitel skutečně zajistil. Vzápětí ho ale bez vědomí majitele přepsal na sebe jako dar. Bilkovi za to poslal 5 tisíc euro (přibližně 128 tisíc korun). Pozemek měl přitom hodnotu 2,8 milionu korun.

Když v únoru loňského roku kauza »praskla«, navrhl Otradovcův dnes již bývalý stranický kolega Bohumil Straka (46, TOP 09) na zastupitelstvu města Brna, aby byl Otradovec vyzván k rezignaci. Pro tehdy hlasovalo 32 ze 43 zastupitelů. Otradovec nakonec odstoupil v dubnu.

Přestože Otradovec prohrál při u městského soudu, odvolal se ke kraji. Stejný soud ho ale zároveň začal stíhal pro podvod. Vzhledem k tomu, že podle obžaloby způsobil podvodem značnou škodu, hrozilo mu až 8 let ve vězení.

VIDEO: Podvod zjistili vyšetřovatelé i v dříve oblíbené televizní hře Bingo. Ze zmanipulování hry se přiznal obviněný Pavel Fantyš.