„Nehoda se stala dnes v sedm ráno na ulici Sobotní ve Valticích. Řidič Škody Rapid podle svých slov přehlédl skupinu studentů, kteří šli ke Střední vinařské škole,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Tři mladíci utrpěli taková zranění, že je musely sanitky převézt do nemocnice.  "Jeden ze studentů utrpěl středně těžké poranění hlavy a břicha a byl převezen do nemocnice v Brně. Druzí dva mladíci měli lehčí zranění a byli převezeni do nemocnice v Břeclavi," řekla Blesk.cz mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

„Řidiče jsme podrobili testu na alkohol a omamné a psychotropní látky, ale oba testy vyšly negativně,“ doplnila Haraštová.

Podle policistů neměla na nehodu vliv případná námraza na čelním skle. „Mráz byl po ránu suchý, takže skla tentokrát nenemrzala,“ vysvětlila mluvčí.

Podle našich zjištění na místě nehody byli studenti již téměř na konci přechodu pro chodce. Řidič tak měl dostatek času na to, aby je viděl. Navíc těsně před nimi přešla přes přechod i učitelka zmíněné školy a jiná skupina studentů.

Fotogalerie
4 fotografie