„Je to takový groteskní životopis. Vychází z opravdových příhod, rodinných historek i rodinných skutečností," prozradil principál. Ve hře se vrací i k některým svým rolím, třeba k postavám, které ztvárnil v Huse na provázku.

„Ne že bych je přehrával, jsou to spíš náznaky, je tam i jakási závěrečná inventura," poznamenal Polívka.

Podtitul inscenace odkazuje na rodné Vizovice na Zlínsku. „Moji přátelé, ochotníci z Vizovic, mi kdysi dávno s hrdostí oznamovali, že chystají nové představení, které se bude jmenovat Vizovický zázrak. Zažertoval jsem: 'To je o mně?' Teď se mi ten název hodí," podtrhl Polívka.

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka se dočkal nového divadla, bude v tzv. Bílém domě. Hynek Zdeněk

O konkrétní podobě inscenace nechtěl Polívka do premiéry příliš mluvit. „Jde o to, abychom nepřipravili diváky o překvapení. Každopádně je věnováno mým dětem, aby se ve mně lépe vyznali."

První představení jsou vyprodaná

Nejbližší uvedení Ságy jsou vyprodaná. „O představení je velký zájem, dá se přímo říct, že po něm byl velký hlad, “ konstatovala ředitelka divadla Kateřina Komárková. V plánu je její uvedení i v Táboře, 23. června v Praze a také v Polívkových rodných Vizovicích.

V Bílém domě našlo divadlo útočiště poté, co pochybnosti o statice střechy uzavřely sál na Jakubském náměstí. Sál v Bílém domě nabízí 319 míst, pohodlné sedačky a klimatizaci.

Fotogalerie
16 fotografií