Oba podnikají v cukrovinkách delší dobu, v Brně už mají výrobnu s kavárnou. „Inspiroval nás kamarád se svým zmrzlinovým automatem. Chtěli jsme naše výrobky nabídnout lidem 24 hodin denně, ale covid projekt zbrzdil,“ řekl Michal.

Přístroj má 120 míst. Každá laskomina váží mezi 160 a 200 gramy, na cenu běžné koblihy z obchodu ale zapomeňte. U těch z automatu se pohybují od 70 do 110 korun. „Jedeme zkušební prodej. Věřím, že v budoucnu umístíme koblihomaty i jinde,“ přemítá Michal Richtar.

Oba podnikatelé už zaznamenali pozitivní reakce na sociálních sítích. „Potřebujeme vaši pomoc otestovat koblihomat! Je naskládaný čerstvými koblihami a návod najdete ve stories. Budeme moc rádi za zpětnou vazbu, jak se vám líbil proces nákupu. Moc děkujeme," vzkázali svým fanouškům.

Jak na to

Zájemci si na dotykové obrazovce nebo pohledem do vitríny zvolí sladkost, na kterou mají chuť. Rozkliknutím koblihy se zobrazí konkrétní informace o její příchuti. Platit lze kartou. Aktuálně je k mání i kobliha inspirovaná lineckým cukrovím, vanilkovými rohlíčky nebo perníčky s meruňkami.

VIDEO: Recept na čokoládové sušenky

Video
Video se připravuje ...

Čokoládové sušenky: recept na ty nejlepší