Šokující zpráva se na facebooku Oh deer bakery objevila ve středu ráno. „Končíme! Ne, není to legrace, Oh deer končí! Před rokem jsem udělal špatné rozhodnutí, že přenechám výrobu. Byl jsem unavený, zničený, vyhořelý až do základu a tohle mi přišlo jako fajn řešení. Bohužel to drhlo,“ vysvětluje pekařství, jehož majitelem je Lukáš Vašek (37). 

„V posledních týdnech to vyvrcholilo nespočtem zpráv od vás, které nebylo vůbec fajn číst. Celá počáteční myšlenka byla tatam. A vždy jsem říkal: Než to dělat blbě, tak to raději zavřu! Haters ocení, fanoušci posmutní, ale je to ten jediný správný krok,“ dodal rozhodně s tím, že všechny pobočky, které jsou v Praze celkem tři (Purkyňova, Bělehradská, Dejvická), budou naposledy otevřeny letos 15. prosince. 

Zároveň Vašek ale dodává, že flintu do žita nehází. „Slzy stranou… Už teď makám na tom, jak to celé napravit, jen to musím vstřebat a vymyslet, jak dál,“ uvedl a všem podporovatelům poděkoval. 

Pod příspěvkem se zvedla vlna podpory. „Ne vždy to vyjde tak, jak si člověk představuje. Mnoho špatných rozhodnutí, mnoho personálu, který byl na ránu, a mnoho problémů s kvalitou. Hodně štěstí při případném restartu,“ shrnul Vojtěch. „Pamatuji si, jak jsem se do nich zamilovala a jela si pro ně na motorce, krabici plnou kroblih přidělala gumicukem, a když jsem těch 80 km dojela domů, už tak hezké nebyly, ale chuťová extáze byla pořád s námi,“ vzpomíná Judy.

Lukáš Vašek značku Oh deer bakery založil před šesti lety. „Původně jsem dělal geoinformatiku v mezinárodní korporaci. Pak jsem měl ale pocit vyhoření. Chtěl jsem z toho utéct a začít dělat něco vlastníma rukama,“ řekl v roce 2020 v rozhovoru pro Blesk.cz. Nejprve chtěl vyrábět klasické donuty, s těmi se ale v Praze v té době roztrhl pytel, a tak si vzpomněl na tzv. cronuty, které viděl v USA. Na nich nakonec svůj budoucí úspěch postavil. 

Anketa

Co říkáte na konec slavné koblihárny?

Oh, deer! To je škoda!
Miloval/a jsem je
Kvalita šla dolů
Neznám

Stovky koblih denně

V první den otevření prodal podle svých slov cronutů jen šest, zhruba po měsíci, kdy vyšla recenze známého foodblogera, se ale jeho byznys vyhoupl z nuly na sto. „Byl jsem zvyklý a schopný udělat desítky croblih, a najednou se po mně chtěly stovky,“ dodal s tím, že běžně denně chodil spát ve 22:00, aby ve 2:00 nakráčel do podniku a připravoval další denní várku. Kolikrát se stalo, že se ani vyspat nestihl. „Takhle jsem to zvládal zhruba rok. A vyplatilo se,“ uvedl tehdy Vašek pro Blesk.cz. 

Video
Video se připravuje ...

Takovéto sladké výtvory Lukáš Vašek dennodenně peče zákazníkům. David Zima

Fotogalerie
15 fotografií