„Je občas až plačtivo. Každý kousek je tu nasáklý příběhy a historkami. Do sálu už nesmíme. Je tam tma,“ svěřil se herec. „Uklidňuje mne, že žiju americký sen. Z Dělnického domu se přesunu rovnou do Bílého domu,“ zavtipkoval s narážkou na dočasný azyl.

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka pozval diváky do svého divadelního azylu v Židenicích Divadlo Bolka Polívky

Až do března příštího roku totiž bude hrát v Dělnickém domě v Židenicích. Odtud se na jaře už nastálo přesune do rekonstruovaného Bakalova sálu v Bílém domě na Žerotínově náměstí. Kapacita tam bude podobná jako na Jakubském náměstí i v Dělnickém domě. Aby si na sebe divadlo vydělalo, potřebuje v hledišti nejméně 300 míst.

Premiéra v Brně, hostovačka v Ostravě

„Navzdory okolnostem můžeme v Dělnickém domě uvést 18. listopadu premiéru hry Oheň a popel Christophera Hamptona podle novely Sándora Máraie,“ těší se Polívka. Principál zároveň spočítal, že během 30 let existence souboru absolvoval jeho soubor 17 autorských premiér. „To je krásné číslo,“ dodal.

Herec zároveň Blesk.cz prozradil, že zvažuje napsat hru pro svou nejstarší dceru Kamilu. „Na rozdíl od Aničky nebo Vladimíra spolu žádné představení nemáme. To by se mohlo změnit,“ zasnil se. S Vladimírem hraje Bolek v představení Šašek a syn, s Aničkou v kusu DNA.

O Polívkovo divadlo je zájem i jinde v republice. Vějičku principálovi nahodila třeba Ostrava. „Velmi jsme uvítali velkorysou kolegiální nabídku ostravského Divadla Mír. Jednáme teď už o termínech, kdy bychom mohli v Ostravě hostovat,“ podotkla ředitelka Polívkova divadla Kateřina Komárková.

Fotogalerie
24 fotografií