Posádky záchranářů čekal po příjezdu výstup s veškerým vybavením po žebřících až do třetího patra objektu. „Zajistili pacienta a zafixovali mu zlomenou nohu. Poté ho s hasiči uložili do transportní vany,“ popsala mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Souhra na jedničku

Za pomoci stavebního jeřábu v doprovodu hasiče-specialisty na zákroky ve výškách snesli pacienta na zem, kde se ho okamžitě ujal lékař.

„Ten muže ve voze vyšetřil a nařídil převoz do traumacentra Fakultní nemocnice v Bohunicích. Děkujeme kolegům hasičům za ukázkovou spolupráci, díky které jsme dostali pacienta včas k další péči,“ dodala mluvčí.

Díky perfektní souhře záchranných složek neuplynula od oznámení o události na tísňovou linku až po předání muže do péče lékařů v nemocnici ani hodina.

Co radí při epilepsii odborníci

Velice důležité je dohlédnout na to, aby se pacient nezranil, křečím nebránit, dotyčného ponechat ležet na zádech. A snažit se chránit hlavu, aby si ji nerozbil, např. o chodník. Je možné, že bude zvracet, pak stačí lehce pootočit hlavu na stranu. Až křeče pominou a dýchání začne být zase normální, může být pacient lehce zmatený. Je proto důležité jej uklidnit, nenechat ho odejít a vyčkat příjezdu posádky Zdravotnické záchranné služby.

VIDEO: Cvičení záchranářů při simulované nehodě na rockovém koncertu