„Bohatý květnovo-červnový program, který jsme nazvali provázek.open, je pro nás cestou, jak dostát naší zodpovědnosti, jak Brňanům vynahradit týdny bez živé kultury a především podpořit řadu nezávislých umělců z různých oborů, kteří jsou na Provázek jako na širší umělecké hnutí s dlouhou tradicí přirozeně navázaní,“ uvedla umělecká šéfka Divadla Husa na provázku Anna Davidová.

Program zahájí open air premiéra česko-romské inscenace Jiřího Havelky Gadžové jdou do nebe s podtitulem Comedy Ghetto. Následovat bude šňůra převážně plenérových kulturních akcí z produkce Provázku i různých hostujících tvůrců, jejichž množství a rozmanitost slibuje, že si na své přijdou nejen milovníci divadla a hudby všech žánrů, ale také rodiny s dětmi.

Preventivní opatření trvají

„Silný důraz přitom klademe na bezpečnost všech zúčastněných. Přes zvláštní režim, v němž se všechny naše akce pro omezený počet diváků uskuteční, proto všechny ještě i touto cestou prosíme o zvýšenou individuální zodpovědnost, obezřelost a ohleduplnost ke zdraví svých bližních,“ upozornila Davidová.

VIDEO: Bolek Polívka apeluje na nošení roušek.

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka apeluje na dodržování opatření proti koronaviru iniciativa Dobro JMK