Hlásíte se k odkazu Franty Kocourka, měl jste někdy možnost se s ním osobně setkat?
Jednou jsem viděl jeho vystoupení. Bylo mi tehdy pouhých deset let, ale stačilo mi to na celý život. Pak totiž Franta Kocourek bohužel umřel. Věděl jsem, že chci jednou dokázat to, co on.

Co vás víc zaujalo, jeho kousky, nebo svalnatá postava?
Franta byl borec a dokázal, co v té době nikdo. Na druhou stranu jsem chtěl vypadat i dobře, a ne jako nějaká sušinka. Spojil jsem to proto s tělesnou stránkou. Obojí tak bylo asi v rovnováze.

Jste na Frantu Kocourka vzhledově hodně podobný, nejste rodinně spříznění?
Strašně moc lidí si to myslí, ale musím je zklamat, žádné rodinné vazby mezi námi nikdy nebyly. On to asi hodně dělá ten kostým, kdybyste mě potkal na ulici v civilu, možná byste si to ani nemyslel.

Jedním z vašich čísel bylo tažení kamionu v zubech, bylo to pro vás zatím nejtěžší vystoupení?
Tažení kamionu v zubech byl asi top okamžik. Nejtěžší je ale rozbíjení šutrů na hrudníku, protože když na vás naloží balvan vážící 90 kilo a pak do něj mlátí těžkým kladivem, dokud se nerozcáká, tak je to opravdu hodně těžké to vydržet.

Video
Video se připravuje ...

Silák Franta kráčí ve šlépejích legendárního Franty Kocourka. Stejně jako on má ukrutnou sílu. Hynek Zdeněk

Svým siláckým kouskům se věnujete už devět let, v neděli jste ovšem v Brně poprvé vystupoval s živou hudbou, nerozptylovalo vás to?
Muzikanti byli výborní. Hráli ve stejném tempu, jak mám nastavenou hudbu, takže jsem změnu ani nevnímal.

Při vaší činnosti se vám asi zranění nevyhnou…
Většinou se naštěstí jedná jen o škrábance a oděrky. Jen jednou jsem si při ohýbání hřebíku propíchl ruku, ale to byla epizoda. Není to tedy tak nebezpečné, jak to vypadá. Nic vážného se mi nestalo.

Fotogalerie
4 fotografie