Fotovoltaika rozhodně není řešením jen pro majitele rodinných domů. Stává se samozřejmostí i pro firmy, ale dokonce i pro bytové domy. Členové družstev a SVJ by se měli rozhodně zajímat o možnosti, které fotovoltaika pro bytové domy nabízí. Je totiž funkčním a moderní řešením, které mění bydlení na finančně méně nákladné, současně též na ekologické. Může být zajímavým zdrojem příjmu pro bytové družstvo či SVJ. Též dochází k nárůstu ceny jednotlivých bytových jednotek a ve velice krátké budoucnosti bude právě instalace fotovoltaiky tím, co přesvědčí kupujícího o investici do toho či jiného bytu. Vyšší hodnota domu díky fotovoltaice je též dobrá v případě, že potřebujete dům tzv. zaúvěrovat a díky úvěru řešit různé opravy či modernizaci.

Úspory a minimální zásah do infrastruktury

Hlavním lákadlem, které fotovoltaika pro SVJ a družstva nabízí, je však zejména reálný příslib výrazných úspor na energiích, jak ve společných prostorách, tak i v jednotlivých bytech. Společnost ARPEG je specialistou na návrhy, dodávky a instalaci fotovoltaiky, a to nejen na rodinné domy, ale i pro firmy či pro bytové domy. Firma nabízí systémy, které jsou navrženy s ohledem na minimální zásah do stávající infrastruktury domu. Díky tomu je instalace rychlá a nenarušuje běžný život obyvatel domu.

Fotovoltaika pro bytové domy od ARPEG

Společnost ARPEG má předpřipravená řešení pro různé velikosti bytových domů. Balíčky řešení Bytovka MINI, Bytovka MINI + baterie, Bytovka VELKÁ či Bytovka VELKÁ + baterie, umí rychle nastínit, jaké benefity, ale i náklady zájemce o fotovoltaiku z řad bytových družstev a SVJ čekají. I v těchto případech však lze čerpat poměrně štědré dotace, což podstatně sníží výdaje na pořízení fotovoltaiky. Firma má velice seriózní přístup – nic neplatíte předem, překvapí vás velice krátké dodací termíny a rovněž poskytnutí kompletních služeb v této oblasti.

Fotovoltaika pro bytové domy – dotace a financování

Právě obava z vysokých počátečních investic je častým důvodem váhání. ARPEG však dokáže pomoci i v oblasti poradenství a získání dotačního příspěvku. Společnost také pomáhá se zpracováním veškeré potřebné dokumentace a s podáváním žádostí, aby klienti získali maximální možnou dotační podporu, ale i potřebný úvěr pro financování fotovoltaiky. K tomu má navíc firma jedny z nejnižších cen na trhu a nevyžaduje platby předem.

Proces realizace FVE pro bytové domy od A do Z

Od prvního poradenství přes návrh řešení až po samotnou instalaci a uvedení systému do provozu – s firmou ARPEG v tom nezůstanete bez pomoci. Nemusíte být odborníci na financování, na získávání dotací, na stavební úpravy ani na fotovoltaiku. Každou část procesu, který povede ke snížení nákladů na energie vašeho bytového domu, můžete svěřit do rukou odborníkům z této společnosti. Jak začít?

Rozhodně si nechte nacenit svoji zakázku. Už na webových stránkách najdete předběžnou cenu. Upřesnění vám však nabídne technik společnosti, včetně základní technické specifikace realizace projektu. Po následné prohlídce, kdy se dořeší různé technické detaily související s konkrétním místem instalace, bude zpracován odborný návrh řešení, již včetně technických detailů samotné stavby a bude vám poskytnuto poradenství související s přípravou stavby. V ARPEG pak pro vás zpracují projekt, včetně žádostí pro připojení do distribuční sítě či získání dotace.

Následuje dodávka a instalace fotovoltaického systému. Ta obvykle proběhne do 3 měsíců od podpisu smlouvy. Dojde k instalaci FVE a k napojení na elektroinstalaci. Nutné jsou rovněž revize a výměna elektroměru.

Co se týče dotace pro fotovoltaiku na bytový dům, obvykle je vyplacena ve lhůtě do 9 týdnů od doložení veškerých podkladů. Dotace se vyplácí na účet žadatele o dotaci, tedy klienta.

Nezmeškejte možnost získat dotaci a neplaťte za energie zbytečně více

Fotovoltaické systémy od ARPEG nabízejí bytovým domům – družstvům a SVJ nejen cestu k výrazným úsporám, ale také k ekologickému a udržitelnému způsobu života. Nezávazná nabídka nebo konzultace s odborníkem ARPEG je ideálním prvním krokem k modernímu a úspornému řešení i pro váš bytový dům. Zástupci firmy rádi navštíví přímo vaši schůzi SVJ či družstva, nebo se setkají osobně s jejich zástupci. Zajímá vás fotovoltaika na panelový dům či na novostavbu? Solární panely na bytový dům vám pomohou kompletně naprojektovat a zrealizovat v ARPEG.