Zážitek, který mění perspektivu

Seskok padákem je zážitek, který si nestřihnete každý den. Přeci jen je potřeba vystoupat 3 až 4 kilometry nad zem, skočit do prázdna a letět volným pádem přibližně minutu, během které naberete rychlost 200 km/h. Z toho se dokážou pěkně rozklepat kolena i pořádným odvážlivcům.

Jakmile ale instruktor otevře padák a kolem vás se rozhostí ticho, přichází čas na euforické pocity, že jste to zvládli. Zatímco vám to bude pomalu docházet, budete se dalších pár minut snášet k zemi a u toho si užívat výhledy na okolní krajinu i města. Rozhodně je to zážitek, který se vyplatí vyzkoušet aspoň jednou za život. Vsaďte se, že každodenní starosti vám aspoň chvilku poté budou připadat úplně malicherné.

Autor:  Adrop s.r.o.

Překonejte strach rychle a efektivně

Bojíte se výšek? Tahle terapie vás bude bavit. Možná vám to cestou nahoru bude připadat jako ten nejhloupější nápad, ale na rozmýšlení je už stejně pozdě. Letenka je jednosměrná. Máte tak jedinečnou šanci překonat strach z výšek a vzdát se na chvilku pocitu kontroly, což v dnešní době není vůbec k zahození. Tento zážitek není jen o skoku z letadla – je také o skoku do nového způsobu myšlení.

Za tandemovým seskokem kamkoli po ČR

Tandemové seskoky padákem probíhají na řadě letišť po celém Česku. Cenově se však jednotlivé lokality mohou lišit poměrně výrazně. V konečné částce hraje roli několik proměnných, třeba také to, jestli se nahoru proletíte letadlem, případně se vznesete vrtulníkem.

Také záleží na výšce seskoku. Nejběžnější je seskok ze 4 000 metrů, ale najdete i lokality se seskokovou výškou okolo 3 000 metrů. Pro fajnšmekry je pak dostupná i výška 6 000 metrů, při které si užijete volný pád déle než minutu.

Bezpečnost na prvním místě

Možná to tak nevypadá, ale tandemové seskoky jsou jedním z nejbezpečnějších adrenalinových sportů. Však ho neděláte na vlastní pěst, k zemi s vámi frčí instruktor, který by také rád přistál celý a zdravý. Proto se padáky pravidelně kontrolují a prochází revizí. Stejně tak je nutné, aby každý instruktor byl řádně vyškolený a měl naskákáno dostatečně hodin.

Největší česko-slovenská zážitkovka Adrop.cz dodavatele důkladně prověřuje, takže můžete být naprosto klidní, že si skočíte s profíky. Jediné, co musíte pořešit, je výběr lokality, která vás z ptačí perspektivy láká nejvíce.

Mrkněte na Zážitky roku 2023

Už tušíte, kam se za vzdušným dobrodružstvím vydáte? Jestli hledáte další inspiraci, koukněte na výsledky letošní ankety Zážitek roku. Tandem paragliding se stal pomyslným skokanem roku.